Politiet i cykelaktion

Fra i morgen er politiet i aktion mod cyklistforseelser. – Så husk at køre på cykelstien og tænde cykellygterne, når det er mørkt.
Politiet oplyser, at man bl.a. vil rette blikket mod manglende lys i lygtetændingstiden, kørsel over for rødt, kørsel på fortov og gågade, samt lignende trafikfarlig og generende adfærd.

Antallet af dræbte og tilskadekommende i trafikken har været faldende de sidste par år. Men procentdelen af tilskadekomne cyklister været konstant samtidig med, at der har kunne ses en stigning i procentdelen af dræbte cyklister i trafikken fra 7,9 procent i 2009 til 13,4 procent i 2011.

Ved en tilsvarende cykelkontrol i januar sidste år rettet blev der konstateret 1.471 forseelser, herunder blev 329 personer sigtet for forkert eller mangelfuld lygteføring, 465 personer sigtet for fremkørsel mod rødt/gult lys og 164 personer sigtet for kørsel på fortov/gangsti.

Aktionen varer til fredag d. 2. marts.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Rapport: Forældre glade for det frie skolevalg
Next post Lås døren, selvom du er hjemme