Snyd ikke dig selv for erstatning

Hvert år valfarter op mod 400.000 danskere på skiferie. Men desværre kommer tusinder galt afsted, og nogle får endda varige mén af deres skade. Er du så uheldig, kan du både få erstatning fra din ulykkesforsikring og ulykkesforsikringen på din rejseforsikring.
I disse uger drager danskerne i tusindtal nordpå til fjeldene eller sydpå til alperne for at stå på ski. Hvis du er så uheldig at komme til skade, og din skade er så alvorlig, at den medfører et varig mén på mere end fem pct., så har du krav på en erstatning fra dine ulykkesforsikringer.

– Får du et varigt mén på mere end fem pct., så får du et økonomisk plaster på såret fra din ulykkesforsikring. Din ulykkesforsikring dækker nemlig også følger af ulykketilfælde, der sker, mens du er i udlandet. Har du også købt en rejseforsikring, så indeholder den typisk også en ulykkesforsikring, og så har du krav på to erstatninger, siger Riccardo Krogh Pescatori, konsulent i Forsikringsoplysningen.

– Det er faktisk sådan, at har du flere ulykkesforsikringer, og kommer du ud for en ulykke, der medfører varigt mén på mere end fem pct., så har du ret til erstatning fra alle dine ulykkesforsikringer, da det er fuldt lovligt at have flere ulykkesforsikringer, siger Riccardo Krogh Pescatori.

Anmeld skaden i tide
Ifølge Forsikringsoplysningen bør man anmelde skaden, så snart man er hjemme fra ferien igen.

– Du kan vente med at anmelde din tilskadekomst til efter, du er kommet hjem, men sørg for at få en rapport eller lægeerklæring med fra behandlingsstedet. Og så er det en god idé at gøre det straks efter hjemkomsten, og du skal huske at anmelde skaden til alle de selskaber, hvor du har en ulykkesforsikring. Hvis du glemmer at anmelde skaden, så risikerer du at miste retten til erstatning, siger Riccardo Krogh Pescatori.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Kulegravning af data skal afsløre dødelige hjertefejl
Next post Færre nye boliger sættes til salg