Sundhedsstyrelsen og Lægemiddelstyrelsen lægges sammen

Sundhedsstyrelsen og Lægemiddelstyrelsen fusioneres til en ny Sundhedsstyrelse som træder i kraft den 1. marts. Else Smith fortsætter som administrerende direktør i den nye Sundhedsstyrelse, der også får Sundhedsministeriets afdelingschef Vagn Nielsen som konstitueret direktør.

– Omstruktureringen sker med respekt for de faglige kerneydelser på sundhedsområdet og medfører at en række af de faglige fællesområder mellem Sundhedsstyrelsen og Lægemiddelstyrelsen bliver samlet. Besparelsernes omfang gør det dog nødvendigt at foretage afskedigelser, siger Else Smith.

Samlet set skal ministerområdet for sundhed og forebyggelse finde besparelser på cirka 108 mio. kroner i 2013, stigende til 125 mio. kroner i 2015. Besparelserne vil medføre, at op mod 120 fuldtidsstillinger nu skal nedlægges, og at yderligere 20 stillinger vil blive nedlagt ved naturlig afgang.

De nye strukturelle tilpasninger medfører desuden at der oprettes en ny styrelse med ansvar for smitteberedskab og overvågning samt sundhedsdokumentation. Denne nye styrelse samler det nuværende Statens Serum Institut, National Sundheds-it og dokumentationsopgaverne i Sundhedsstyrelsen og Lægemiddelstyrelsen samt DRG fra departementet.

Medarbejderne blev orienteret om besparelserne og omlægningerne i torsdags. De konkrete afskedigelser vil blive varslet inden månedens udgang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Danmark ligger lavt på EU-landeliste over partikelforurening
Next post COP 15-erstatninger på vej