Uffe Christoffersen på Flintholm

Det er nu 4 år siden Uffe Christoffersen sammen med andre kunstnere indtog Flintholm´s store sal – nu åbner der snart en lille eksklusiv særudstilling med nye stærke malerier og smukke akvareller.

Uffe Christoffersen maler på det rå hørlærred, på fransk kaldes det “Lin Fresque”. Hørs naturlige farve er en neutral grund, som er velegnet til at male tigerstriberne i Uffe Christoffersens kendte billedkompositioner. Striberne males med en pastos hvid farve, og for at give disse linjer karakter og liv, maler kunstneren vinstoksort ind i den våde farve. Derefter kommer de lange sorte dynamiske penselstrøg med den pastose farve, således at striberne følger dyrets krop og på den måde giver tigeren volumen. Den eksplosive, zigzagstribede penselskrift er et meget vigtigt element i malerierne. Det er med disse striber og de efterfølgende farver, at han beskriver tigerens vildskab og energi, det der kendetegner rovdyrets karakter. Uffe Christoffersen har arbejdet med at indoptage og civilisere tigerdriften i maleriet, så den ikke længere er et brølende og ustyrligt dyr.

Info:
Uffe Christoffersen på Flintholm
Dato: Lørdag d. 3. marts og søndag d. 4. marts 2012 kl. 12 – 16.
Sted: Galleri Flintholm, Filippavej 57, 5762 V. Skerninge

Om Uffe Christoffersen
Kunstneren Uffe Christoffersen er født i 1947 og uddannet på Det Kgl. Danske Kunstakademi (1968-73) og ved Kunstakademiets Kunstpædagogiske Skole (1973-75). Siden 1990 har han boet og arbejdet i Sydfrankrig. Han debuterede på Charlottenborgs Forårsudstilling i 1971 Uffe Christoffersen er repræsenteret på Randers Kunstmuseum og Trapholt og har bl.a. solgt værker til Statens Kunstfond, Ny Carlsbergfondet, Københavns Kommunes Kulturfond og Fyns Kunstfond. Herudover har han udført udsmykningsopgaver for blandt andre Hovedstadens Trafikselskab, Albertslund Kommune, Sanovo International og Nivå Centralskole. Uffe Christoffersen har siden 1994 været medlem af Corner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Sådan sikrer du din netbank mod hacker-angreb
Next post Industriens nye overenskomster er i hus