Villy Søvndal vil alligevel bruge tortur-informationer

Villy Søvndal ombestemmer sig: Det er alligevel ok at bruge oplysninger fremkommet ved tortur.

I morges kunne man ellers læse udenrigsminister Villy Søvndal (SF) sige til Berlingske:

– Vi har gjort det til en vigtig ting i regeringens politik at forsvare menneskerettighederne og bekæmpe tortur, og derfor vil det være underligt og modsætningsfyldt at anvende oplysninger, der er fremkommet under tortur.

Men det mener Villy Søvndal åbenbart ikke alligevel, for sammen med justitsminister Morten Bødskov (Soc.) udsendte han her til aften en pressemeddelelse hvori det bl.a. hedder:

“Kursen er uændret i forhold til vores efterretningstjenesters samarbejde med og udveksling af oplysninger med samarbejdspartnere fra andre lande. For at kunne løse deres opgaver er vores tjenester nødt til at udveksle oplysninger også med lande, der anvender afhøringsmetoder, som kan stride mod dansk retsopfattelse.”

“Vi er (…) fuldt bevidste om, at Danmark fortsat er udsat for en alvorlig terrortrussel, og at vores land derfor har brug for et effektivt værn mod terror.” – skriver de to ministre, som sætter kampen mod terror højt:

“Indsatsen mod terror er helt afgørende for beskyttelsen af det frie og åbne samfund, der bygger på respekten for demokrati og den enkelte borger.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Soldat dræber 16 civile
Next post Norsk Hercules fly forsvundet