Bedre hjælp til psykisk syge hjemløse

Et nyt team af psykiatriske behandlere skal fremover være med til at sikre, at hjemløse med psykiske lidelser kommer i behandling.

Over halvdelen af Københavns hjemløse har en psykisk lidelse, men de færreste er i behandling. Socialforvaltningen har derfor indgået et samarbejde med Region Hovedstadens psykiatri om oprettelse af et psykiatrisk gadeteam, der skal opsøge de hjemløse på gaden og være med til at sikre, at de kommer i behandling, hvis der er behov for det.

Det psykiatriske gadeplansteam skal rykke ud, når kommunens Hjemløseenhed er i kontakt med en hjemløs, som de mener, har en psykisk lidelse.

– Vores medarbejdere på gaden kender de hjemløse, men selvom de får mistanke om, at en hjemløs har brug for psykiatrisk behandling, kan det være svært at motivere vedkommende til at tage opsøge behandling. Behandling indebærer normalt, at man går til læge, får en henvisning og møder op på et tidspunkt – alt det kan virke uoverskueligt for en hjemløs med psykisk lidelse. Det bliver derfor et stort fremskridt at kunne tilkalde regionens psykiatriske team.

Det siger Gitte Bylov Larsen, Kontorchef i Mål- og Rammekontoret for voksne.

Det psykiatriske gadeteam, der blandt andet skal bestå af læger og psykiatriske sygeplejersker, kan begynde arbejdet allerede på gaden. Her kan de vurdere den hjemløses behov for behandling og opbygge den tillid, som det kræver at få den hjemløse til at tage imod behandling.

Som et led i Københavns Kommunes Hjemløsestrategi er der oprettet et tilbud til psykisk syge gadesovere, hvor der blandt andet er ansat en psykiater 14 timer ugentligt. Det psykiatriske gadeplansteam udgør en udvidelse og forlængelse af forvaltningens eksisterende tilbud til psykisk syge gadesovere.

En fælles arbejdsgruppe mellem Region Hovedstadens Psykiatri og Socialforvaltningen skal i de kommende måneder konkretisere projektet. Gadeteamet forventes at kunne starte efter sommerferien 2012. Det vil til at starte med fungere i en 3-årig periode.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Vestafrika på randen af sultkatastrofe
Next post Tidligere libysk minister fundet død i Donau