Skybrud slår alle rekorder

Regningen er gjort op. Skybruddene sidste sommer resulterede i rekordstore erstatninger på 4,9 milliarder kroner.

90.644 skader og erstatninger for i alt 4,9 mia. kr. Det er regnskabet over sidste års skybrud. Hertil kommer de mange gener for virksomheder og borgere, som oversvømmelserne har givet, og de potentielle følgeskader med fugt og skimmel, der stadig kan vise sig.

– Sidste sommers skybrud blev historisk dyre, og skybruddet over København den 2. juli satte helt nye standarder. Det adskiller sig blandt andet ved, at det gik langt hårdere end normalt ud over erhvervsdrivende med dyrere skader og store driftstab til følge, siger underdirektør Torben Weiss Garne fra Forsikring & Pension.

De samlede erstatningsudbetalinger svarer til, at hver skade kostede 54.000 kr.

Af det samlede antal skader var de 20.564 erhvervsskader, og de løber op i næsten 3,2 mia. kr. i erstatninger. Mange erhvervsdrivende måtte lukke i en periode efter skybruddet, og det har kostet 100 millioner kr. i driftstab.

De seneste to somres skybrud har tilsammen resulteret i hele 124.333 skader med erstatninger på ca. 6 mia. kr.

Brug for national klimastrategi

De voldsomme skybrud understreger, at der er brug for handling nu. Alle eksperter er enige om, at vi vil få flere ekstreme regnskyl fremover.

– Der er brug for at finde svar på udfordringerne: Hvordan håndterer vi regnmængderne i byerne, hvad gør vi i forhold til huse med udsat beliggenhed osv. Forsikringsbranchen påtager sig sin del af ansvaret, men der er brug for fælles svar på udfordringerne. Derfor haster det med en samlet national klimastrategi, der giver grundlag for at træffe de rigtige beslutninger, siger Torben Weiss Garne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Hovedstaden spiller en vigtig rolle for vækst i Danmark
Next post Trængselskommission for hovedstadsområdet