Største multinationale øvelse i Danmark i 10 år

Mere end 1200 soldater fra 15 lande ankommer den 2. maj til Danmark for at deltage i øvelsen Crystal Eagle. Øvelsen er organiseret af Headquarters Multinational Corps Northeast fra Stettin i Polen og har til formål at træne krisehåndtering og kampoperationer. Danmark yder i den forbindelse et bidrag, som værtsnation og den danske support enhed vil være tilgængelig i området.

Øvelsen afvikles på kasernerne i Nymindegab og Oksbøl og fokuserer på ledelse og styring. Det vil sige, at hovedkvarteret udelukkende træner såkaldte stabsprocesser og altså ikke har enheder ude i terrænet.

Hovedkvarteret har flere gange været udsendt til Afghanistan og været en del af de over 100.000 ISAF-soldaters øverste ledelse. Det er ikke mindst på baggrund af de erfaringer øvelsen afvikles.

Under øvelsen deltager tillige 2. Danske Brigade med henblik på at bestå deres operative test.

Multinational Corps Northeast blev oprettet i 1999 af Danmark, Polen og Tyskland. Det er et af NATOs 9 regionale hovedkvarterer og har de seneste år udviklet sig til et af de største multinationale militære hovedkvarterer og fora i nordøst Europa.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Nedsætter udvalg om psykiatri
Next post Mand fundet død i blodpøl på gaden