Vestafrika på randen af sultkatastrofe

Red Barnet slår alarm: Sultkatastrofen i Vestafrika er nu uundgåelig, og flere end 15 millioner børn og voksne ser sulten i øjnene. Red Barnets formand, Anita Bay Bundegaard, befinder sig lige nu i Niger, et af de hårdest ramte lande, hvor nødhjælpsarbejdere kæmper mod tiden.

-Situationen er nu så alvorlig, at en sultkatastrofe ikke længere kan undgås. Og de mange børn, der i forvejen er ramt af alvorlig fejl- og underernæring, er dem, der bliver hårdest ramt. De har brug for akut hjælp, siger Red Barnets formand, Anita Bay Bundegaard.

De lande, der nu står over for at blive ramt af endnu en sultkatastrofe, er nogle af verdens fattigste. I Niger, Mali, Burkina Faso, Mauritanien, Chad og Nigeria risikerer en million børn at dø af underernæring. Værst står det til i Niger, hvor 330.000 børn risikerer at miste livet på grund af sult og sultrelaterede sygdomme, hvis ikke de får hjælp nu.

-Red Barnets undersøgelser i flere af landene viser, at mange familier allerede kæmper for deres liv, fordi de kun har en tredjedel af den mad, penge og brændstof, som de har brug for til at overleve, siger Anita Bay Bundegaard.

Det er en kombination af fattigdom, klimaforandringer og gentagne tørkeperioder i 2005, 2010 og 2012, konflikt, stigende fødevarepriser og dårlig høst, der er hovedårsagerne til den nuværende krise i Vestafrika.

Andre årsager er f.eks. befolkningens manglende viden om ernæring, dårlig infrastruktur og det faktum, at mange mennesker i Vestafrika i forvejen har en svækket modstandsdygtighed.

Katastrofe trods adskillige advarsler
Den forestående katastrofe har således været under opsejling længe.- Sammen med andre nødhjælpsorganisationer har Red Barnet i løbet af det seneste halve år gentagne gange advaret om, at en katastrofe var under opsejling.

-Men det internationale samfund har ikke reageret hurtigt nok med den nødvendige støtte, og det vil vi nu komme til at se de barske konsekvenser af, siger Anita Bay Bundegaard.

Red Barnet intensiverer nu yderligere sin støtte til børn og familier i Vestafrika.

Fakta om Niger
I Niger dør et barn ud af seks, inden de fylder fem år – og i et ud af to tilfælde er årsagen underernæring. Mere end 60 procent af Nigers befolkning lever under fattigdomsgrænsen. Red Barnet har arbejdet i Niger siden 2005 og har nået tusindvis af børn. I 2011 alene nåede vi frem til flere end 250.000 børn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Minitster vil granske ejerformer i dagtilbud
Next post Bedre hjælp til psykisk syge hjemløse