KL’s næstformand: et stort tab for dansk politik

Hos KL modtog man beskeden om Jan Trøjborgs død med stor sorg.

– Det er et stort tab for dansk politik, at Jan Trøjborg er død. Det gælder ikke blot det landspolitiske, hvor han havde en lang og fornem karriere, men også det kommunale, hvor han som engageret byrådsmedlem i Horsens og derefter som borgmester og formand for KL nød meget stor respekt blandt kommunalpolitikere for sit engagement, sin indsigt og sin fairness. Han varetog på fornemste vis opgaven som kommunernes førstemand med stor troværdighed og gennemslagskraft i offentligheden, siger Kl’s næstformand Erik Fabrin (V).

KL’s adm. direktør Kristian Wendelboe siger:

– Jan Trøjborg var en stor og markant politiker, ikke mindst som formand for KL, hvor han varetog kommunernes interesser, så det gav genlyd og respekt. Han var en kommune-mand og optaget af at udvikle vores samfund både som minister, folketingsmedlem og som borgmester. Det er mere end 30 års engagement i at udvikle det danske samfund, der nu har fået en alt for pludselig afslutning, siger Kristian Wendelboe.

Jan Trøjborg har været borgmester i Horsens Kommune siden 2006 og formand for KL siden 2010. Han var medlem af Folketinget fra 1987 til 2005, heraf i næsten ni år som minister fra 1992 til 2001. Jan Trøjborg efterlader sig fire børn og samlever Lone Blume.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Jan Trøjborg er død
Next post Statsministeren: Jeg vil savne Jan