DF: Nej til spareøvelse rettet mod de svageste


Dansk Folkeparti forlod forhandlingerne om en reform af Fleksjobordningen og førtidspension, fordi partiet mente, at reformen ville ramme de svageste.

– Vi forlod forhandlingerne, fordi der er tale om en aftale, der rammer helt skævt. Der bliver simpelthen i en spareøvelse taget penge fra personer på fleksjob, ligesom der slet ikke bliver gjort tilstrækkeligt for at hjælpe de mange, der ikke kan få fleksjob i dag. For nogle af dem, der bliver påvirket som for eksempel scleroseramte, kan der blive tale om en stor indtægtsnedgang, siger Dansk Folkepartis næstformand Peter Skaarup, som begrundelse for at han og DF’s arbejdsmarkedsordfører, Bent Bøgsted, forlod dagens forhandlinger.

Med aftalen fjerner regeringen og dens forligspartnere i Venstre, Konservative og Liberal Alliance 1,9 milliarder kroner fra førtidspensions- og fleksjobområdet.

– Det skal så ses i lyset af, at det er godt en uge siden, at regeringen valgte at give lettelser i topskatten, mens folk på overførselsindkomster kan se frem til en beskæring. På blot otte dage skyder man altså fra regeringens side skarpt mod disse to grupper. Det er en omvendt Robin Hood, som regeringen her er ude i, og jeg må sige, at det ikke ser kønt ud, siger Peter Skaarup.

Peter Skaarup tvivler på, at der overhovedet kan oprettes de mange fleksjob, som partierne bag reformen lægger op til.

– I dag er der cirka 17.000, der er visiteret til et fleksjob uden at kunne finde et. Det er meget svært at tro på, at arbejdsgiverne lige pludselig begynder med at oprette en masse fleksjob, og så risikerer mange mennesker at komme på kontanthjælp, siger Peter Skaarup.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Enhedslisten: S-SF-R sparker til de svage igen
Next post Dansk Metal: Reform med fejl og mangler