Metalformand: Godt med bred skatteaftale

Dansk Metals formand Thorkild E. Jensen er tilfreds med den skattereform, som regeringen her til aften har indgået med V og K.

– Regeringen har her til aften leveret en solid skattereform til gavn for den enkelte lønmodtager og for dansk økonomi. Sådan siger Dansk Metals formand Thorkild E. Jensen i en kommentar til den indgåede skatteaftale.

– Det er en klar rød skattereform med enkelte blå mærker. Jeg synes, at det er solidt politisk håndværk, at regeringen får en fuldt finansieret skatteaftale på plads. Og med det brede flertal hen over midten skaber aftalen klarhed mange år frem, siger Thorkild E. Jensen.

Han fremhæver, at særligt de to hovedelementer i skatteaftalen er yderst positive:

– Vi har længe talt for, at topskattegrænsen hæves. For mange af Metals medlemmer betyder det, at de får mere ud af at gøre en ekstra indsats. Samtidig er det godt at beskæftigelsesfradraget hæves, da det målrettet gavner lav- og mellemindkomstgrupperne. Det er den helt rigtige vej at gå.

– Hvor det i dag er næsten hver fjerde metalarbejder, der betaler topskat, så vil det fremover være færre end hver 10. Det er vi glade for. Det har aldrig været meningen, at almindelige, danske lønmodtagere skal betale topskat, siger Thorkild E. Jensen.

Selvom Metal-formanden overordnet set er meget positiv over aftalen, er han dog ærgerlig over, at forslaget om mindreregulering af overførselsindkomsterne ikke røg ud af aftalen. Thorkild E. Jensen siger:

– Jeg havde gerne set, at finansieringen ikke blev fundet via den lavere regulering af blandt andet dagpengene. Vi havde i Dansk Metal håbet på, at der kunne være fundet andre finansieringskilder, så vores medlemmer på dagpenge ikke måtte bidrage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Regeringen laver skatteaftale med V & K
Next post Pia K: En urimelig og skæv skatteaftale