SF-toppen er sur: Özlem Cekic suspenderet

Özlem Cekic er blevet suspenderet fra sine ordførerskaber og må ikke længere udtale sig på vegne af SF. Foto: Folketinget.
SF’eren Özlem Cekic er blevet suspenderet fra sine ordførerskaber og hun er blevet frataget retten til at udtale sig på vegne af SF.

Det sker fordi Özlem Cekic endnu ikke har sagt ja til at stemme for den skattereform som regeringen i sidste uge indgik med Venstre og De Konservative. Cekic har fra start sagt, at hun var imod skattereformen og hun ikke mente, at den var udtryk for SFs politik.

I denne uge har Özlem Cekic været på udvalgsrejse og derfor har hun ikke villet udtale sig om hvorvidt hun ville skifte mening og stemme ja til aftalen. Men her til aften valgte SFs gruppebestyrelsen altså at fratage hende udvalgsposterne og retten til at udtale sig på vegne af partiet.

Ville gerne have talt med sin mand
På sin Facebook profil skriver Özlem Cekic her til aften blandt andet:

– Jeg ville gerne hjem og snakke med min mand inden, men min ledelse har bedt mig at fortælle min beslutning allerede nu. Jeg er utrolig ked af hele situationen. Men jeg kan ikke som SFer stemme for en aftale, hvor arbejdsløse, efterlønsmodtagere, førtidspensionister, handicappede og syge skal betale for skattelettelser til de velhavende. Det er hverken retfærdigt eller udtryk for social balance. Og det stemmer ikke overens med SFs politik om, at de bredeste skuldre skal bære det tungeste læs.

Özlem Cekic har brugt tiden i USA til at tænke tingene igennem en ekstra gang:

– Siden onsdag har jeg tænkt mig grundigt om igen. Det er ikke en let beslutning, at stemme anderledes end flertallet i Folketingsgruppen. Men der er brug for en SF-stemme, der udtrykker den politik om social retfærdighed som vi gik til valg på, som vi vedtog på landsmødet og som Landsledelsen vedtog som mandat til vores forhandlere. Jeg er glad for, at Landsledelsen faktisk ikke godkendte skattereformen, men kun tog den til efterretning, skriver hun på Facebook.


– Jeg ønsker, at de mennesker som bragte os til magten fordi de ønskede et mere socialt retfærdigt Danmark også oplever, at der stadig er plads til deres holdninger i SF. Det har altid været et af SFs grundlæggende principper, at der var højt til loftet og langt til døren. Sådan håber jeg stadig det er. Jeg går ingen steder. Jeg er SFer og vil blive ved med at være SFer. Jeg håber at der vil blive ved med at være plads til mine holdninger i SF, skriver Özlem Cekic på sin Facebook-profil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Kommunerne er klar til at bruge forebyggelsespakker
Next post Havde ulovlig købmandsbutik i garagen