Brugt familiebil: Nu skal du sælge

Ejer du en tre år gammel Mondeo eller Passat, kan du lige nu få omkring 20.000 kroner mere for den, end du kunne sidste år.

Nye afgiftsregler og stor efterspørgsel presser prisen på brugte familiebiler op, og timingen for at sælge kan dårligt blive bedre. Det viser en ny analyse fra BilBasen og Spar Nord.

Du kan i dag få en betydelig højere pris for din brugte Mondeo eller Passat, end du kunne for bare et år tilbage.

En 3-4 år gammel familiebil i Mondeo-klassen handles i dag i gennemsnit til 183.000 kroner, mens en helt tilsvarende bil sidste år blev handlet til 164.000 kroner. Det svarer til en stigning på 19.000 kroner, og udviklingen gør tidspunktet ideelt til at sætte den gamle bil til salg. Sådan lyder vurderingen i en ny analyse af bilmarkedet fra BilBasen og Spar Nord.

Perfekt timing for salg
De store prisstigninger på brugte familiebiler skyldes ifølge chefanalytiker i Spar Nord Martin Lundholm en kombination af nye afgiftsregler og stærk efterspørgsel samt et relativt lavt udbud.

– De nye afgiftsregler fra foråret gør nye familiebiler dyrere, og det skubber en del af efterspørgslen i retning af de brugte familiebiler, som derfor stiger i pris, siger Martin Lundholm og fortsætter:

– Samtidig er udbuddet af brugte biler faldet med over 10 procent siden sidste år, og det er også med til at presse priserne opad.

Og BilBasens direktør Anders Andersson er ikke i tvivl om, at sælgerne kan gøre en rigtig god handel i det nuværende marked:

– Omsætningen af brugte biler har i 2012 slået alle rekorder, og særligt familiebilerne bliver revet væk, siger Anders Andersson.

Han oplyser videre, at liggetiden for familiebiler er faldet 16 procent i forhold til sidste år, så det i dag tager bilforhandlerne 60 dage at sælge en brugt Mondeo, Passat eller tilsvarende familiebil.

Minibiler til spotpris
Mens familiebilerne stiger kraftigt i pris, er prisstigningerne langt mere beskedne i minibil-klassen. Prisen på nye minibiler fortsætter med at falde, og det forplanter sig også i priserne på brugte minibiler, der stort set er uændrede sammenlignet med sidste år.

– Når priserne på nye minibiler falder, så vælger flere at købe nyt, og det presser priserne på brugte minibiler nedad. Og selv om liggetiderne også falder for minibilernes vedkommende, så tager det stadig godt 90 dage at sælge en gennemsnitlig minibil, uddyber Anders Andersson.

Han oplyser videre, at dieseldrevne minibiler sælges langt hurtigere den gennemsnitlige minibil. Liggetiden på diesel-minibiler er kun 30 dage.

I årets første fem måneder har danskernes brugte biler skiftet hænder rekord mange gange. Hele 217.000 handler er det indtil videre blevet til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post IT-kriminelle jagter naive danskere
Next post Bilister går glip af erstatning ved skade på bilen