Fødevarestyrelsen advarer igen mod farlige slankeprodukter

Fødevarestyrelsen har igen fundet farlige slankeprodukter i handlen. Produkterne kan have alvorlige sundhedsmæssige konsekvenser, for den der tager dem og kan bl.a. påvirke centralnervesystemet. Fødevarestyrelsen opfordrer til, at man smider produkterne i skraldespanden.
​Slankeprodukterne går under navnene:
– Advantrim
– Thermo Speed Extreme
– Therm Line II

Alvorlige sundhedsmæssige konsekvenser
Slankeprodukterne indeholder synefrin og koffein i en kombination, som kan medføre hjerte-kar-lidelser og påvirke centralnervesystemet.

På ingredienslisten står stofferne under deres rigtige navn ’coffein/koffein’, ’synephrine/synefrin’ eller som ekstrakter ’citrus aurantium’.

Slankeprodukterne er til salg på ebay.dk
Fødevarestyrelsen er bekendt med, at produkterne sælges på ebay.dk, der henvender sig til danske forbrugere. Fødevarestyrelsen er i færd med at underrette de ansvarlige bag hjemmesiden om markedsføringen af produkterne.

Ikke første gang at Fødevarestyrelsen advarer
Fødevarestyrelsen har tidligere udsendt advarsler mod produkterne Thermo Speed Extreme og Therm Line II. Se den tidligere pressemeddelelse ved at klikke på linket her i højre side.

Gode råd om kosttilskud
– Vær forsigtig, når du køber kosttilskud på internettet.
– Søg grundige oplysninger om kosttilskud, hvis de kun sælges på internettet, og ikke sælges i almindelige butikker.
– Vær især varsom ved køb af kosttilskud på udenlandske hjemmesider, da de ikke er underlagt de danske myndigheders kontrol.
– Tjek altomkost.dk, som er Fødevarestyrelsens hjemmeside. Her kan du se, om det enkelte kosttilskud er registreret hos Fødevarestyrelsen og dermed omfattet af myndighedernes stikprøvekontrol

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Klima-rejsehold er et hit hos kommunerne
Next post Der var lidt flere tvangsauktioner i juni end i maj