IT-kriminelle jagter naive danskere

Sommerferien anvendes af mange til at rejse og nyde ferien med familie og venner. De IT-kriminelle har helt andre planer: de lokker naive danskere med et godt betalt deltidsjob og uden krav til personlige eller faglige kvalifikationer. Lyder det for godt til at være sandt? Det er præcist hvad det er!

Der er nemlig tale om såkaldt muldyrsrekruttering, og denne type jobs vil bringe enhver, der lader sig friste af tilbuddet i alvorlige problemer.

CSIS har tidligere advaret om at lade sig lokke som muldyr.

Disse jobtilbud spammes ud via e-mail i tusindvis til vilkårlige danske e-mail adresser. E-mailen tilbyder modtageren et job som “bogholder”, eller mere specifikt til at flytte penge der modtages på en bankkonto videre til de it-kriminelle.

De penge der modtages på ofrets/muldyrets bankkonto er uautoriserede transaktioner der stammer fra netbank indbrud eller anden form for it-kriminalitet. Jobbet går således i sin enkelthed ud på – uden at lade sig forblænde af de lette penge og den pæne indpakning – at fungere som hvidvasker (muldyr) for de it-kriminelle og det er en uhyggelig dårlig ide.

Den pågældende e-mail, som i disse dage spammes systematisk ud, ser ud til at komme fra firmaet “World Moneys”. Der henvises til en professionelt udseende webside, hvor ofret/muldyret kan læse mere om jobbet og om firmaet. Det hele er naturligvis en snedig facade der skal dække over organiseret svindel og raffineret it-kriminalitet.

På vores hjemmeside kan man finde yderligere oplysninger om kampagnen, indhold af e-mailen samt billeder af den webside der tilbyder jobbet som muldyr/hvidvasker. Se medfølgende link.

CSIS bedste råd er, at udvise naturlig sund skepsis og slette denne type e-mails. Hvis det ser for godt, for nemt og for lukrativt ud, og samtidig ankommer uden at du har bedt om at modtage e-mailen (spam), er der givetvis tale om svindel. Se mere her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Nyt studie af sædkvalitet hos unge danske mænd
Next post Brugt familiebil: Nu skal du sælge