Sagsbehandler erklærede Sydbank konkurs

En sagsbehandler i Kolding skifteret indtastede fejlagtigt Sydbanks CVR-nummer i en konkurssag. På den måde blev Sydbank – og ikke den konkursramte virksomhed – registreret konkurs. Sydbank kan på ingen måde kædes sammen med den konkursramte virksomhed.

Erhvervsstyrelsen er ansvarlig myndighed for Det centrale virksomhedsregister (CVR), som samler oplysninger om landets virksomheder. I CVR-registeret er der mulighed for at abonnere på nyheder om blandt andet konkurser. Derfor er den fejlagtige nyhed om Sydbanks konkurs både offentliggjort på CVR.dk og sendt ud til alle, der abonnerer.

– Jeg beklager fejlen og de gener, det har medført for Sydbank. Vores system er baseret på, at sagsbehandlere over hele landet indtaster oplysninger om virksomhederne. Denne sag er opstået på grund af en menneskelig fejl. Vi har nu rettet fejlen, siger Direktør i Erhvervsstyrelsen Betina Hagerup

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Skoleelever og forældre: digital kløft mellem skole og hjem
Next post Pussy Riot idømt to års fængsel