Skatteministeriet anmelder SKAT til politiet

De seneste dage er det fremgået af Ekstra Bladet, at avisen har haft adgang til fortrolige oplysninger om Jesper ‘Kasi’ Nielsens og hans virksomheds skatteforhold.

Medarbejdere i SKAT har tavshedspligt om enkeltpersoners og virksomheders skattesager, og derfor har Ekstra Bladets artikler givet anledning til, at flere har spurgt, om disse oplysninger kan stamme fra SKAT.

Allerede mandag, da Ekstra Bladet offentliggjorde sin første historie om sagen, begyndte SKAT at undersøge, om dokumenterne eller oplysningerne var blevet lækket fra SKAT og Skatteministeriet. Disse undersøgelser pågår fortsat.

– Der må ikke stilles spørgsmål ved, om SKAT og Skatteministeriet lever op til sin tavshedspligt. Derfor tager vi den slags sager dybt alvorligt, siger koncerndirektør Jesper Skovhus Poulsen, Skatteministeriet.

Overskridelse af tavshedspligten er en strafbarhandling og derfor anmeldte Skatteministieriet sagen til politiet i onsdags.

– Vi leverer naturligvis de oplysninger, som kan have betydning for politiets arbejde, siger Jesper Skovhus Poulsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Danskerne skal igen have nyt TV
Next post Skoleelever og forældre: digital kløft mellem skole og hjem