Undgå ærgrelser når du køber brugt bil

Før man kaster sig ud i at købe en brugt bil, er det en rigtig god ide at få gennemgået køretøjet, så man er bekendt med eventuelle fejl og mangler.

En nylig opgørelse over brugtbilssalget har vist, at der triller langt flere brugte biler ud på de danske veje end tidligere set. Det kan være ganske fornuftigt at købe en brugt bil, men købet kan udvikle sig til en dyr affære og et økonomisk mareridt.

– Det er rigtig ærgerligt, hvis man som køber af en brugt bil tror, at man har gjort et godt køb for så efterfølgende at opdage, at der er en række fejl og mangler som skal udbedres, før bilen er i forsvarlig stand. Det kan hurtigt blive en dyr affære og give en række unødvendige ærgrelser, fortæller adm. direktør fra Applus Bilsyn, Per V. Rasmussen.

Årsagen er, at der let kan gemme sig en række skjulte fejl og mangler under køleren eller i selve karosseriet. Fejl og mangler der kan være sværere at få øje på, hvis man ikke er bilsagkyndig og ved, hvad man skal kigge efter.

Er man som køber på vej til at investere i en brugt bil, er det derfor en rigtig god idé at få bilen gennemgået og få foretaget en gennemgang af bilen i synshallen eller hos mekanikeren, inden slutseddelen underskrives.

– Af hensyn til både sælger og køber er det derfor vores anbefaling, at man skal lave en aftale med sælger om at få foretaget et brugtbilstjek for at få en uvildig gennemgang af køretøjet. Det er med til at sikre en god handel, slutter Per V. Rasmussen.

One thought on “Undgå ærgrelser når du køber brugt bil

  1. Rigtig godt og rigtigt indlæg. Pas på med de brugte biler. Tag altid en med som ved noget om tingene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Ingen krise på brugtbilmarkedet
Next post Dreng dræbt i ulykke på Fodboldlejr