Danskerne er vilde med deres biler

Størstedelen af danskerne er glade og tilfredse med deres sidste bilkøb. Det viser ny opgørelse fra BilBasen og analyseinstituttet YouGov.

Selvom bilkøb og vedligeholdelse ofte er store udgiftsposter for danskerne, er de fleste glade for den sidst købte bil, viser en ny undersøgelse. Hele 89 % af de danske bilejere er tilfredse med deres sidste bilkøb, mens 51 % fortæller, at de oven i købet er meget tilfredse.

– Når danskerne skal købe bil, er det ofte en stor beslutning, hvor der er mange følelser i spil, og der er mange ting at forholde sig til, hvad enten det handler om pris, køreegenskaber, udseende, praktik eller komfort. Derfor tror jeg også, at bilen bliver et overvejelseskøb på lige fod med boligkøb, hvor danskerne sikrer sig, at de bliver glade for bilen i det lange løb, mener administrerende direktør hos eBay Danmark, Morten Heuing.

Mere end et transportmiddel
Danskerne er ikke blot tilfredse med deres bil. Faktisk er hele 78 % af danskerne så glade og stolte bilejere, at de vil anbefale andre at købe samme bil, og her ser 32 % deres nuværende bil som deres deciderede drømmebil.

– Mange danskere ser bilen som mere end bare et transportmiddel, der skal fragte fra a til b. De ved, hvad de vil have, og derfor går mange danskere heller ikke på kompromis med kvaliteten eller udseendet. Heldigvis kan man i dag få rigtig meget bil for relativt få penge, fortæller Morten Heuing.

Flere mærker i top
Når det handler om det konkrete mærke på bilen, scorer stort set alle bilmærker på det danske marked høj tilfredshed blandt ejerne. Den gennemsnitlige tilfredshed fordelt på samtlige mærker lyder på 88 %. Helt i top ligger Ford, Skoda, Kia og Hyundai med en tilfredshed fra 94-97 % i nævnte rækkefølge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Færre tvangsudsættelser fra de almene boliger
Next post Afpresser mod Café Viking anholdt