Ingen 4G i iPhone 5 før til november

Apple skuffede en masse med iPhone 4S, nu skuffes danskerne igen – må vente på 4G LTE understøttelse.

Da Apple under stor mediebevågenhed præsenterede iPhone 5 kunne jublen, fra de danske teleselskaber, høres næsten til Californien, hvor keynoten blev holdt. 4G LTE var understøttet i iPhone 5.

Dermed undgik Apple den ballade som ramte dem, da de tidligere på året offentliggjorde deres tredje iPad, der godt nok havde 4G, men blot ikke på de frekvenser, der anvendes i Danmark. Det gjorde reelt iPad 4G-ubrugelig i Danmark.

Selvom det hurtigt stod klart, at iPhone 5 kommer til de danske butikker med 4G på frekvenserne 850 og 1.800 MHz, hvilket satte TDC ud af 4G-spillet i forhold til iPhone 5, havde de tilbageværende selskaber, nok ikke forventet en lussing af skuffelse fra Apple.
Apple har ikke styr på softwaren. Meldingen der kom fra verdens mest magtfulde selskab, fik begejstringen til at forstumme med et trylleslag.

iPhone 5 HAR 4G LTE indbygget i hardwaren, men Apple har endnu ikke fået softwaren til at spille sammen med 4G-nettene, i vores markedsområde. Mobilsiden.dk erfarer, at teleoperatørerne efter test af iPhone 5 på netværkene, har været i dialog med Apple, som bekræfter problemerne.

For kunderne betyder det, at de ikke kan udnytte 4G dataforbindelsen i iPhone 5 ved salgsstarten fredag om en uge.

– iPhone 5 vil ifølge Apple inden for de næste 1-2 måneder få en opdatering der gør den i stand til, at fungere på 4G 1800 MHz i Danmark. Vores net er dog klar allerede nu, fortæller salgsdirektør Michael Bech fra Telia til Mobilsiden.dk.

iPhone 5 starter salg i Danmark fredag en 28. september.

One thought on “Ingen 4G i iPhone 5 før til november

  1. Det faktum, at det LTE endnu ikke virker i Danmark – synes jeg desværre forringer denne opdatering iPhone markant. Jeg glæder mig virkelig til vi får den fulde værdi at dette i Danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Afpresser mod Café Viking varetægtsfængslet
Next post Hjemvendte soldater er psykisk belastede