Michala Petri og Lars Hannibal nye værter på Radio Klassisk

Michala Petri og Lars Hannibal skal fremover være værter på Radio Klassisk. PR Foto.

Det er to verdensberømte musikere, som fremover vil fylde danskernes søndag formiddag med barok og tidlig musik i programmet ’Barokkeri’ på Radio Klassisk

Der er kendte danske musikere – og så er der Michala Petri! -Blokfløjtespilleren, der fik sin debut som bare 11-årig i Tivolis Koncertsal og snart var det unge, bemærkelsesværdige talent, et ”household name” i Danmark. I dag bliver listen af prominente navne, som hun har spillet med bare ved og ved, og hendes kalender er stadig fyldt med koncerter i både ind- og udland, ikke mindst Kina, hvor hun har et meget stort og trofast publikum. Men trods en pakket kalender, tager hun sig nu også tid til at blive fast søndagsvært på Radio Klassisk – i makkerskab med guitar- og lutspiller Lars Hannibal.

– Vi føler det, som om der er faldet ikke bare én, men to appelsiner ned i vores turban. Michala Petri og Lars Hannibal er to af de fornemste repræsentanter for det danske musikliv, som vi på Radio Klassisk er meget optagede af at samarbejde tæt med. De er oven i købet også kendt uden for det klassiske miljø, og det passer rigtigt fint med vores ambition om at hive den klassiske musik ud af elfenbenstårnet. Og sidst, men ikke mindst, er de to fremragende formidlere af deres egen passion for musikken, siger redaktør Morten Ernst Lassen.

Michala Petri og Lars Hannibal bliver værter for søndagsprogrammet Barokkeri. Som navnet antyder, er hovedvægten af musikvalget lagt på barokken og den tidlige musik, krydret med nogle af værternes egne indspilninger og det velkendte Radio Klassisk musik-flow. Udover at præsentere musikken, vil Michala Petri og Lars Hannibal også dele ud af anekdoter fra deres fælles musikerliv. Siden 1992 har de sammen tourneret i Europa, Japan og USA, og de har også udgivet CD´erne “Souvenir”, “Air” og senest ”Kreisler Inspirations” med romantiske transskriptioner for blokfløjte og guitar, inspireret af Fritz Kreisler.

’Barokkeri’ sendes søndage kl. 9 – 12 og har premiere søndag den 16. september.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Ledige i jobrotation føler sig misbrugt
Next post Byfornyelsesmidler afsættes til nedrivning af faldefærdige huse