Benzinkunderne slipper for reserverede beløb på debit-kort

Nu skal det være slut med at benzinselskaberne reserverer større beløb i længere tid end der tankes for hos kunder med debit-kort.

Nogle benzinkunder, der har betalt med et debetkort i en udendørs betalingsautomat, har fået forhåndsreserveret et beløb på deres bankkonti, der overstiger det beløb, de har tanket for. Det er sket uden deres samtykke, og uden at det reserverede beløb er blevet frigivet umiddelbart efter tankningen. Forbrugerombudsmanden vurderer, at sagerne er problematiske i relation til betalingstjenesteloven. Han har derfor bedt branchen om at løse problemet senest 1. april 2015.
Normalt reserverer benzinselskabet via banken et beløb på benzinkundens bankkonto, når kunden sætter sit debetkort, fx VISA Electron og MasterCard debit, i den udendørs betalingsautomat og begynder at tanke benzin eller diesel. Når tankningen er slut, skal systemet sikre, at det beløb, der er tanket for, bliver trukket på benzinkundens konto, og at det reserverede beløb samtidig bliver frigivet.

Forbrugerombudsmanden har imidlertid fået flere klager fra benzinkunder, som har oplevet, at det reserverede beløb ikke er blevet frigivet umiddelbart efter tankningen.

På et møde med Energi- og olieforum, repræsentanter fra benzinselskaberne, Finansrådet og Nets har Forbrugerombudsmanden bedt brancherne bringe betalingsforholdene i orden. Benzinkunder, der betaler med debetkort i en udendørs betalingsautomat, skal ikke risikere at få reserveret et større pengebeløb i længere tid.

– Benzinbranchen og banksektoren har oplyst, at der er sket klare forbedringer på området inden for det sidste år. Men jeg ser fortsat sager, hvor benzinkunden ikke har fået frigivet det reserverede beløb umiddelbart efter tankning. Det er efter min vurdering ulovligt, at det forekommer i dag, og det har jeg gjort brancherne opmærksomme på, siger forbrugerombudsmand Henrik Øe.

– Jeg er meget tilfreds med, at brancherne har erklæret sig villige til at bringe betalingsforholdene i orden inden den 1. april 2015. Efter den dato bør benzinkunderne ikke opleve problemer med frigivelse af forhåndsreserverede beløb, slutter Henrik Øe.

FAKTABOKS:
Betalingstjenestelovens § 57
En betalingstransaktion er kun gyldig, hvis forbrugeren har givet sit samtykke til, at den kan gennemføres. Det skal klart og tydeligt fremgå, hvad forbrugeren giver samtykke til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post 16 årig pige faldt 8 meter ned bro
Next post Millioner skal give socialt udsatte mulighed for at komme ud i naturen