Dansk Erhverv: Handicap dom sætter retssikkerheden ud af spillet

Østre Landsret har dømt købmand Niels-Henrik Hoffmann til at betale en halv million kr. til en medarbejder, som han for fem år siden sagde op.

Niels-Henrik Hoffmann, medlem af Dansk Erhverv, blev dømt, selv om han handlede i overensstemmelse med en klar dansk regel. Men en EU-dom har efterfølgende gjort sagen til et spørgsmål om brud på forskelsbehandlingsloven. Dansk Erhverv finder, at landsretsdommen krænker danske virksomheders retssikkerhed.

– Vi har et retssikkerhedsproblem. Man skal kunne regne med de love, som Folketinget har vedtaget, men vi oplever, at domstolene tilsidesætter klare danske regler, når EU-domstolen udtaler, at de strider mod EU-retten. Det sker uden hensyn til, at private borgere har indrettet sig i tillid til de danske regler, og uden at Folketinget har ændret reglerne, siger advokat Lotte Dickow Schmidth, Dansk Erhverv.

Dansk Erhverv mener derfor, at det er på tide med en diskussion af, hvordan EU-domstolens afgørelser kan integreres i dansk ret uden at krænke borgernes retssikkerhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Maksimale ventetider: Ingen overskridelse i oktober
Next post 44-årig dræbt af knivstik