De ornli’ syge gangstere er tilbage på DR2

Den debatskabende kalender Yallahrup Færgeby er tilbage på DR2. Pakket ind af par, der hver aften laver kort oplæg og efterfølgende diskuterer seriens højaktuelle temaer.

Indvandrerne, Ali og Hassan på 12 og 13 år, er tilbage på DR2. De to drenge med det store ønske om at blive ‘ornli’ syge ganstere’ og få deres betonforstad Yallahrup Færgeby til at ligne Florida og L.A. Desværre for Ali døjer han med det problem, at han er meget sent udviklet i forhold til sin alder. Det prøver han dog at kompensere for med stoffer, gambling, sex og vold.

Kalenderen blev sendt første gang i december 2007. Dengang viste DR2 24 afsnit, men faktisk blev der produceret 30. Det betyder, at DR2-seerne i år får seks afsnit, som ikke tidligere er vist på DR.

– Yallahrup Færgeby var oprindelig tænkt som ramadankalender. Og jeg synes seerne fortjener at se det hele, som det er tænkt, siger DR2’s kanalchef, Michael Thouber, om det utraditionelle i, at årets DR2-julekalender varer helt til 30. december.

Thouber påpeger, at det ikke er tilfældigt, at den voldsomt debatskabende julekalender bliver genudsendt i år:

– Det kan godt være, at kalenderen er syv år gammel. Men den er særdeles højaktuel, da den berører en række af de emner, som er oppe i tiden. Vi hører om fri hash, rekruttering af terrorister, ghetto-poeter, integration, sproget i debatkulturen, asylpolitik og internationale konflikter, siger Michael Thouber.

Julekalenderindpakning
DR2 pakker Yallahrup Færgeby ind med fine sløjfer. Inden hvert afsnit er der nyhedsklip og et kort oplæg til aftenens episode, ligesom der, både før og efter afsnittene, sidder repræsentanter for etniske minoriteter parvis og diskuterer kalenderens forskellige temaer.

Parrene er blandt andet Ellie og Sara fra DR2s “Det slører stadig”, Ayse Dudu Tepe og Nima Zamani fra Radio24syv og Nasser Khader & Ahmed Akkari.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Bjerre og Riising værter ved Melodi Grand Prix 2015
Next post Rejsebureau gav forkerte oplysninger om forsikring