Kriminelle udlændinge på tålt ophold fortsætter med kriminalitet

Udlændinge, som allerede en gang er blevet sat på såkaldt tålt ophold, fortsætter i vid udstrækning med kriminalitet. Det skriver Søndagsavisen.

I sidste måned lavede Rigspolitiet en opgørelse, som viste, at 32 ud af 64 udlændinge på tålt ophold, var blevet dømt for kriminalitet efter de var kommet på tålt ophold.

Dommene handlede blandt andet, om vold, narkokriminalitet og overtrædelse af våbenlovgivningen.

En herboende udlænding skal netop have begået grov kriminalitet her i landet eller mistænkes for grove forbrydelser i udlandet for at komme på tålt ophold. En person på tålt ophold, skulle egentlig udvises, men det kan rent praktisk ikke lader sig gøre, fordi vedkommendet sandsynligvis vil blive tortureret eller dræbt ved hjemsendelse. Dermed beskyttes personen af internationale konventioner.

Foreslår at bruge fodlænker
Peter Skaarup, der er gruppeformand og retsordfører for Dansk Folkeparti er vred over, at udlændinge på tålt ophold uhindret begår kriminalitet. Til Søndagsavisen siger han:

– Mange af dem på tålt ophold er jo tikkende bomber. Det kan ikke være rigtigt, at uskyldige borgere skal blive ofre for deres kriminalitet

Venstres politiske ordfører Inger Støjberg er enig.

– Det er simpelthen slet ikke i orden. Det sejler fuldstændigt på det her område, siger hun.

De opfordrer begge to regeringen til at anvende fodlænker, så udlændinge på tålt ophold kan overvåges.

Justitsminister Mette Frederiksen siger til Søndagsavisen, at hun nu har bedt Justitsministeriet om at samarbejde med Rigspolitiet og Udlændingestyrelsen om at komme med forslag til, hvordan man sikrer, at udlændinge på tålt ophold overholder deres melde- og opholdspligt i Center Sandholm, hvor de som udgangspunkt er henvist til at bo.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Caroline Wozniacki fuldførte New York Marathon i flot tid
Next post TV-pris til årets ESC-finale