Mænd hører ikke efter

Kender du det: Du siger noget til din mand – men det er ligesom om han ikke hører efter? – eller kender du det omvendte: at nu står konen igen der og ævler, mens du egentlig bare gerne vil have lidt fred?

Så lever du i et helt almindeligt dansk parforhold.

Ifølge en undersøgelse, som YouGov har lavet for Søndagsavisen, oplever 65 procent af kvinder i parforhold nemlig ofte eller sommetider, at de siger noget, som partneren ikke hører.

Færre mænd – 48 procent – har samme oplevelse.

Og det er faktisk slet ikke så mærkeligt, for ifølge parterapeut Martin Østergaard er der en generel forskel på kønnene, når det kommer til kommunikation.

Forskellen på kønnene genkender parrådgiver Katrine Fagerholt.

– Mange kvinder tager hul på et emne og bliver så mindet om, at der også er det og det galt. Det kan godt få manden til at lukke ørerne, fordi han tænker ‘åh nej, nu er der igen en masse i vejen’, siger hun.

Ifølge Martin Østergaard er en del af forklaringen, at der stadig er forskel på mænd og kvinders hjerner.

– Kvinden er optaget af familien eller gruppens trivsel, så hun har brug for at mærke, hvor alle er henne følelsesmæssigt. Derfor taler hun om, hvordan hun har det. Mandens fokus og behov er noget andet. Det er derfor, han fiser til golf og håndbold og alt muligt andet. Han har behov for at fokusere på noget med et mål, siger Martin Østergaard.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Fire påsatte brande i Aalborg lørdag aften
Next post Avis: Danmark hjalp USA med Snowden-jagt