Sundhedsstyrelsen har opdateret Ebola-retningslinjer

Sundhedsstyrelsen har opdateret retningslinjerne til fagpersonale om, hvordan ebolapatienter skal håndteres i Danmark.

De reviderede retningslinjer præciserer, hvordan vagtlæger, akutmodtagelser og ambulancer skal håndtere patienter med mistanke om ebolasmitte.

Retningslinjerne præciserer bl.a., hvilket beskyttelsesudstyr personalet skal bruge, og hvilke procedurer de kan udføre ved kontakt med personer med mistanke om ebolasmitte. Derudover er anbefalingerne blevet opdateret med mere information om vurderingen af smitterisiko, opsporingen af kontakter samt de forholdsregler, der skal tages, hvis der er risiko for, at flere personer kan være blevet smittet.

Retningslinjerne fra oktober 2014 erstatter de retningslinjer, der er udsendt den 8. august 2014 til sygehuse, det præhospitale beredskab, praktiserende læger, vagtlæger m.v. Baggrunden for denne opdatering er for at efterkomme de spørgsmål, der er kommet fra sundhedspersonale med mere i forbindelse med de internationale erfaringer.

Sundhedsstyrelsen har samtidigt udsendt et informationsbrev til myndigheder og virksomheder uden for sundhedssektoren, som besvarer en række ofte stillede spørgsmål vedr. ebolavirus sygdom, smitterisikoen i Danmark, og hvordan man skal forholde sig, hvis man mistænker, at en person kan være smittet med ebola.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post 24 mio. kroner til indsattes børn og deres familier
Next post Millioner til flere skove