Tegn på svag udvikling for dansk økonomi

Tal fra Danmarks statistik i denne uge viser, at priserne i august på ejerlejligheder for 2. måned i træk faldt en smule, mens priserne på villaer steg for i august.

Gennem de seneste 3 måneder er priserne på hhv. ejerlejligheder og villaer på landsplan dog steget med hhv. 1,8 pct. og 0,6 pct. Den største stigning er fortsat på ejerlejligheder, som på landsplan er steget med 8,8 pct. det seneste år.

– Dagens tal for udviklingen i priserne på boligmarkedet vidner om, at priserne på boligmarkedet fortsat har lille pil opad, men også at det ser ud til, at de ret store stigninger på ejerlejligheder er kommet til en ende for en tid. Udviklingen for priserne på ejerlejligheder er i høj grad præget af det Københavnske marked, og med dagens tal tyder det på, at priserne i Hovedstaden har nået et mere stabilt niveau, vurderer økonom Mira Lie Nielsen fra erhvervsorganisationen Dansk Erhverv

– Udviklingen på boligmarkedet betyder noget for os alle, da der er tæt sammenhæng mellem udviklingen i boligpriser og vores privatforbrug. De seneste 3 måneders svagt stigende tendens og begyndende stabilisering af priserne virker derfor svagt understøttende for forbruget. Det er dog også sådan, at udviklingen på boligmarkedet præges af udviklingen i resten af økonomien, og de tegn på stabilisering vi ser nu efter en periode med store prisstigninger er symptom på, at dansk økonomi også er gået et gear ned, afslutter Mira Lie Nielsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Minister klar med 148 mio. kr. til landmænd
Next post Nu kan juletræet købes og byttes online