TV-pris til årets ESC-finale

Det var dyrt – måske også for dyrt – men DR har nu modtaget en international tv-pris for årets ESC-finale.

Skandale på skandale, manglende opfyldelse af lovede visioner og et kæmpe merforbrug af penge – det er nok sådan de fleste efterhånden husker årets Eurovision Song Contest i København. Men ud over det, så var det jo også en tv-produktion – og ovenikøbet en som nu har fået international hæder.

Helt præcis modtog Eurovision Song Contest 2014 prisen en ’Ondas International Television Award’, der går til ”Bedste internationale tv-produktion”. Ondas er blevet uddelt siden 1954, og programmer fra 20 lande kæmpede om årets spanske Premios Ondas, der både gives til tv, radio, film og musik.

I begrundelsen for at give DR prisen hedder det blandt andet, at den store internationale begivenhed for musik og underholdning ”stadig er meget levende med sit moderne og innovative format”.

Fremragende professionalisme
”Årets Eurovision Song Contest blev produceret af danske DR med en fremragende professionalisme og kreativitet og nåede op på at blive set af sammenlagt 195 millioner seere i de tre shows,” hedder det blandt andet.

Priskomiteen fremhæver også, hvordan Eurovision Song Contest over tid har formået at tiltrække nye generationer af publikum og også har formået at vise det nyeste inden for tv-teknik og tv-produktion.

Executive Producer på årets Eurovision Song Contest i København, Pernille Gaardbo fra DR, glæder sig selvsagt over den spanske tv-pris for ’Bedste internationale tv-produktion’.

– Alle, der stod bag og bakkede op om dette show, ønskede fra hjertet at gøre danskerne stolte og europærerne glade. Denne internationale pris er derfor et skulderklap til dem og til hele Danmark, siger hun.

DRs dramaserie ’Taxa’ fik tv-prisen tilbage i 1998, og DR modtog senest en pris ved Premios Ondas i 2003, hvor DRs daværende medarbejder Mikael Bertelsen fik radioprisen for et program, hvor han interviewede Dansk Folkepartis daværende pressechef og nu MF’er Søren Espersen. Det gjorde han med bind for øjnene og propper i ørerne, og hvor lytterne får et tydeligt indtryk af, hvordan det er at undvære to af sine allervigtigste sanser.

Blandt de tidligere modtagere af prisen er også navne som R.E.M., U2, The Corrs, Eric Clapton, The Red Hot Chili Peppers, Gloria Estefan, Phil Collins, Coldplay, Ricky Martin og Roger Moore.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Kriminelle udlændinge på tålt ophold fortsætter med kriminalitet
Next post Skattesagskommissionen afgav beretning