Dansk Byggeri: Konkurstal spreder ikke julehygge

I november var der præcis lige så mange konkurser i bygge- og anlægsbranchen som sidste år, og efter tre gode kvartaler ser 2014 ud til at slutte af på dårlig manér.

Torsdag kom tal fra Danmarks Statistik som viser, at der i november måned var 76 konkurser i bygge- og anlægsbranchen. Det er akkurat det samme antal konkurser som sidste år. I oktober måned var flere konkurser end sidste år. Det bringer antallet af konkurser op på 494 i indeværende år.

– Billedet frem til oktober måned så helt fornuftigt ud, og gav os en klar forventning om, at vi i 2014 som helhed ville opleve i omegnen af 500 konkurser. Nu ser billedet mere broget nu. Med november måneds konkurser er vi oppe på 494, og der hersker nu ingen tvivl om, at vores tidligere vurdering ikke holder stik. I stedet for ca. 500 konkurser i 2014, så bliver tallet nu tættere på 550 konkurser, siger Andreas Fernstrøm, chefkonsulent i Dansk Byggeri, og forsætter:

– Vi skal se et par måneder mere med samme uheldige udvikling, før vi slår fast, at vi er tilbage på sidste års niveau for konkurser. Men det er bestemt en udvikling, vi følger tæt og ser på med bekymrede miner. For hvor vi frem til oktober havde oplevet ca. 30 procent færre konkurser end i 2013, så har vi de seneste to måneder faktisk ligget på et konkursniveau som er mindst lige så stort som sidste år for de tilsvarende måneder, siger Andreas Fernstrøm.

– Inden vi råber død og ødelæggelse er det dog vigtigt at holde fast i det positive. Selv med en dårlig afslutning på 2014 hersker der ingen tvivl om, at vi ender med at opleve færre konkurser i år end sidste år, slutter Andreas Fernstrøm.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Uddannede familieplejere kræver ordentlige forhold
Next post Lejlighedsejere undgår oftere tvangsauktion