Lejlighedsejere undgår oftere tvangsauktion

I november var der 268 tvangsauktioner, og det er 28 pct. under det gennemsnitlige niveau for 2013. Det er særligt ejere af lejligheder, der nu undgår tvangsauktion. Det viser de seneste sæsonkorrigerede tal fra Danmarks Statistik.

Generelt er antallet af tvangsauktioner faldet de sidste to år. På trods af svingende tal fra måned til måned er der tale om et fald på den lange bane. Faldet i tvangsauktioner slår især igennem på ejerlejligheder.

– Ser vi på det samlede billede, har antallet af tvangsauktioner været faldende siden efteråret 2012. Det skyldes blandt andet, at danske boligejere er blevet bedre til at betale terminen på deres realkreditlån til tiden. Den positive udvikling kan især ses ved ejerlejligheder, hvor antallet af tvangsauktioner er faldet meget siden 2012, siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

– Årsagen til de få tvangsauktioner for ejerlejligheder i forhold til parcel- og rækkehuse er blandt andet de store prisstigninger på ejerlejligheder. Det gør det nemmere at få solgt sin bolig på normal vis, og derfor undgår flere en tvangsauktion, siger Ane Arnth Jensen.

Priserne på ejerlejligheder er siden første kvartal 2009 steget med mere end 21 pct., mens priserne på parcel- og rækkehuse er stort set uændrede.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Dansk Byggeri: Konkurstal spreder ikke julehygge
Next post Hver femte boligejer har ingen røgalarm