Virksomheder tilfredse med Arbejdstilsynet – men plads til forbedring

Ny undersøgelse viser, at virksomhederne er tilfredse med Arbejdstilsynet, men at tilsynet også kan forbedres.

En ny brugerundersøgelse fra Arbejdstilsynet viser, at virksomhederne i Danmark overordnet er tilfredse med Arbejdstilsynet. Fx vurderer 8 ud af 10 virksomheder, at de har haft en god dialog og fået en fair og professionel behandling.

Men der er også plads til forbedring. Fx er det kun 4 ud af 10 virksomheder, der vurderer, at de i høj eller meget høj grad har fået en større viden om arbejdsmiljø, når Arbejdstilsynet har været på besøg. Og kun hver tredje virksomhed mener, at løsningen på de påpegede arbejdsmiljøproblemer i høj eller meget høj grad har forbedret arbejdsmiljøet.

– En god dialog om virksomhedens arbejdsmiljøproblemer udgør en hjørnesten i tilsynsindsatsen. Derfor er det glædeligt, at mange virksomheder udtrykker høj tilfredshed, og at de oplever, at de bliver fair og professionelt behandlet, siger beskæftligelsesminister Troels Lund Poulsen og fortsætter:

– Der er dog ingen tvivl om, at tilsynsindsatsen på flere områder trænger til grundlæggende fornyelse. Derfor er et ekspertudvalg med arbejdsmarkedets parter lige nu også i færd med at gentænke hele indsatsen, og de vil til efteråret komme med anbefalinger til en ny og forbedret indsats. I mine øjne er der brug for, at vi i højere grad stiller skarpt og skræddersyer indsatsen efter arbejdspladsernes konkrete udfordringer, ligesom vi for nyligt har gjort det i byggeriet med et godt resultat.

-Virksomhedernes vurdering af tilsynsindsatsen er guld værd, da det giver et klart billede af, hvor der er behov for forbedring. Det er blandt andet derfor, jeg har igangsat en kampagne for bedre arbejdsmiljøregler, hvor alle virksomheder og borgere kan komme med forslag til bedre arbejdsmiljøregler på Beskæftigelsesministeriets hjemmeside. Deadline er 1. juni, og jeg håber, at mange vil benytte sig af muligheden, siger Troels Lund Poulsen.

Formålet med undersøgelsen er at afdække, hvorledes virksomheder, der har fået et risikobaseret tilsyn, opfatter Arbejdstilsynets indsats. Arbejdstilsynet anvender undersøgelsen til at klargøre, hvordan tilsynsarbejdet og relationen til virksomhederne kan forbedres.

Undersøgelsen viser, at Arbejdstilsynet overordnet har fastholdt samme niveau af tilfredshed som sidste år på en stor del af de parametre, som virksomhederne vurderer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Over 50 mio. kroner skal hjælpe udsatte unge i uddannelse og tættere på et job
Next post Hovedstadens virksomheder er sløve til at tage lærlinge